Cind Si Cum Sa Ne Rugam Pentru Copiii Nostri, Ce Sa-i invatam? Indemnuri Pentru Mame Si Tati In Devenire

Ești însărcinata cu primul copil, soțul tău nu știe nici pe jumătate prin ce treci, totul este nou, ai vrea sa știi mai multe, cum sa fii o mama/tata buna, cum sa-i oferi copilului vostru ce este mai bun.
·      Încă din timpul sarcini începeți sa va rugați pentru copilașul vostru, se va naște într-o lume plina de păcat si de când e mic Diavolul ii va da târcoale, de aceea rugați-vă pentru copilaș neîncetat, când ii dai sa mănânce, când ii schimbi scutecul, când doarme, când se joaca, … tot timpul.
Rugăciunile părinților sânt ziduri sfinte de protecție, ridicate in jurul copiilor lor.

·       Fi o mama/tata credincioasa, care sa-ti pui încrederea in Dumnezeu in orice situație, vor fi zile si nopți când vei fi obosita/obosit, copilașul va fi bolnav, ti se va părea ca nu mai poți, atunci trebuie sa știi ca nu ești singura, ridica-ti ochi către Dumnezeu, numai de la El iți vine ajutorul. Vei simți o pace deosebita, o liniște neașteptate, o soluție la problema pe care o ai. Nu intra in panica, Dumnezeu iți va da un instinct care numai o mama îl poate avea, ai încredere in acel instinct este de la Dumnezeu.

  • Fi o mama/tata exemplu, când copilul creste o copiază pe mama lui, si pe tatăl lui, daca vei cânta, copilul va cânta, daca te vei certa, copilul se va certa, daca te vei ruga, copilul va vrea sa se roage. Se spune ca, copiii sânt oglinda părinților.
  • Învață-l de mic căile Domnului, învață-l despre armatura lui Dumnezeu, învață-l ca Dumnezeu este dragoste dar in același timp este un Dumnezeu care urăște si pedepsește păcatul, învață-l despre iertare si pocăința, despre jertfa Domnului Isus, si ca El va veni curând.
  • A fi mama/tata este o responsabilitate foarte mare, apropie-te de copilul tău pana acolo unde sa aibă încredere sa-ti spună toate problemele, dar nu prea aproape sa-si piardă respectul fata de tine.

 

  • Rugați-va împreuna pentru problemele copiilor voștri, personal cred ca este important, copiii sa știe ce ne rugam pentru ei si cum ii încredințam in brațul Domnului.
  • Când ajung la vârsta la care pot lua decizi, si vedeți ca deciziile lor nu sânt plăcute lui Dumnezeu singura soluție este pe genunchi, post si rugăciune, cu credința.
  • Când postiți si va rugați pentru copiii care sânt in faza de rebeliune este bine sa le spuneți ca acea zi este dedicata pentru ei special. Si ca nu ve-ti înceta sa strigați la Dumnezeu pana când ei se vor întoarce la Dumnezeu.

 

Florina B

 

The URI to TrackBack this entry is: https://nascutdinnou.wordpress.com/2009/01/13/indemnuri-pentru-mame-si-tati-in-devenire/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un comentariu