ISUS IMPATURA STERGARUL DUPA INVIERE – CE VREA SA NE SPUNA?

De ce este important sa știm ce însemna faptul ca Isus a împăturat strugarul după înviere?

Ioan 20:7 Iar ștergarul, care fusese pus pe capul lui Isus, nu era cu fâșiile de pânză, ci făcut sul și pus într-un alt loc singur.

Acesta a fost un semn cu o semnificație foarte importanta pentru poporul evreu. Oricine de la mic la mare cunoșteau însemnătatea unui strugar împăturat. Acesta era un semn intre stăpân si servitorul lui, la timpul mesei servitorul pregătea masa in felul cum i-i cerea stăpânul sau, apoi nu se apuca sa strunga masa pana nu avea semnul dat de stăpân. Daca stăpânul i-si spăla mâinile si se ștergea pe mâini, apoi punea ștergarul neîmpăturit pe farfurie, însemna ca a terminat de mâncat, iar servitorul poate curata masa. Însă daca stăpânul după ce-si spală mâinile si își șterge mâinile apoi împătura ștergarul si-l punea lingă farfurie, si se ridica de la masa, acesta era semnul ”VIN INAPOI”

 Prin faptul ca Isus a împăturat ștergarul ne-a spus tuturor ca El VA VENI INAPOI !!!

The URI to TrackBack this entry is: https://nascutdinnou.wordpress.com/2009/04/08/isus-impatura-stergarul-dupa-inviere-ce-vrea-sa-ne-spuna/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

  1. ati putea sa ne oferiti referinta de unde ati luat informatia despre acest obicei? Eu sunt putin sceptic pana nu vad sursa. Multumesc!

    Apreciază

  2. ati putea sa mentionati sursa de unde ati luat informatia? sunt putin sceptic. Multumesc.

    Apreciază


Lasă un comentariu