Secretul Unei Casatorii Durabile

 

Femeia înțeleapta își zidește casa, iar femeia nebuna o dărâma cu înseși mâinile ei. –( Proverbe 14:1)

           Nevestelor, fiți supuse bărbaților voștri ca Domnului;(Efeseni 5:22)

 Când am citit primul verset din Proverbe, m-am tot gândit ce poate sa însemne aceste cuvinte, ce ticluire are acest proverb, considerând ca tot ce scrie in Biblie este scris spre folosul nostru, am încercat cu ajutorul Duhului Sfânt a lui Dumnezeu sa găsesc ce înseamnă ca o femeie, poate sa clădească o căsnicie sau poate sa o dărâme.

Al doilea verset din Efeseni, este legat de primul, pentru ca împlinind acesta se confirma primul verset, personal cred ca acestea doua sânt unul din secretele unei casatorii durabile.

Dumnezeu a creat un plan unic pentru familie, El a fost arhitectul a făcut o schema, care daca este respectata, casa, familia, căminul va rezista, oricărei furtuni. Dumnezeu a făcut in acest plan ca

  • Dumnezeu sa fie capul bărbatului,

  • Bărbatul sa fie capul femeii, iar

  • Femeia sa fie supusa bărbatului.

Femeia are un loc special in acest plan, este o baza importanta. Dumnezeu nu a creat bărbatul sa fie capul iar femeia sa fie gâtul, o gluma care circula si printre creștini, gluma ADEVAR care de fapt este motivul multor casnicii dărâmat.

Atâta timp cit femeia i-si păstrează locul si rolul planificat de Dumnezeu, casa va rămânea in picioare, cu cit femeia încearcă sa se ridice deasupra bărbatului, si sa-si schimbe rolul dat de Dumnezeu, casa ei se va dărâma.

Oare de ce Dumnezeu nu spune ca bărbatul poate sa clădească sau sa dărâme casa?, pentru ca depinde de femeie daca ea este ascultătoare de Dumnezeu si sta in locul ei destinai de Dumnezeu.

Cineva va spune ‚’’dar trebuie sa iau eu conducerea ca el nu se pricepe’’ Dumnezeu nu este in potriva ca femeia sa aibă idei mai bune decât a bărbatului, ce-l mai important este ca femeia sa rămână smerita si supusă bărbatului ei si lui Dumnezeu. Comunicarea si înțelegerea, ajungerea la un numitor comun, fără sa se diminueze valoarea bărbatului data de Dumnezeu, duce la respect si încredere.

Atâta timp cit femeia asculta de Dumnezeu, si sta supusa bărbatului ei, va atrage binecuvântare lui Dumnezeu asupra casei ei.

 Secretul unei casnicii durabile, este sa respecți aceste reguli:

  • SÂ-L ASCULTI PE DUMNEZEU, aceasta înseamnă SÂ STAI ÎN POZIȚIA PE CARE ȚI-A RÎNDUIT-O DUMNEZEU

  •  SĂ FII SUPUSĂ BĂRBATULUI TĂU

  • SĂ-I DAI BĂRBATULUI TĂU LOCUL DE CINSTE ȘI RESPECTUL PE CARE DUMNEZEU LA RÎNDUIT SĂ-L AIBĂ. 

 Împlinind acestea Dumnezeu i-ti va răsplăti ascultarea, si credincioșia ta cu o căsnicie binecuvântata si durabila.

 

Florina Bonca 

The URI to TrackBack this entry is: https://nascutdinnou.wordpress.com/2009/02/06/secretul-unei-casatorii-durabile/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un comentariu