Nu Vă Înselati Dumnezeu Cunoaste Gândul Nostru

             Se spune că atunci când vrei să cureți grădina de buruieni degeaba le tai tulpina, trebuie scoasă rădăcina dacă nu vrei să mai iasă. Tot așa este și cu păcatul degeaba ne străduim să acoperim și să pretindem dacă în adâncul nostru nu este curătenie și dorința după sfințire, mai de vreme sau mai târziu, ce este în inimă va ieși afară. Să nu ne înșelăm singuri crezând că putem gândi rău și să facem fapte bune, numai pe oameni îi putem înșela . Mândria, invidia, gândirea de rău judecata neîntemeiată, dorință de a fi în fața tuturor și multe altele care sunt doar în mintea noastră, poate să afecteze relația noastră cu Dumnezeu.
           Pentru că acest fel de păcate se pot masca și nu se văd în afară, mulți se insală crezând că Dumnezeu nu cunoaște inimă lor. Să nu ne înșelăm, dacă vrem să fim după inima lui Dumnezeu, va trebui să începem curătenia exact din locul unde nimeni nu știe că există păcat. Dumnezeu nu poate binecuvânta o persoană care în fața altora arată neprihănit dar în inima lui este plin de ură, mindire, gelozie …etc. Răpirea va fi numai pentru cei cu adevărat credincioși, adică cei care au fost născuti din nou și au o viață care Îl onorează pe Dumnezeu, faptele lor, vorbele lor, imbrăcăminte, în special gândirea, pentru că Dumnezeu cunoaște tot ce este ascuns și vede în ascuns, totul este descoperit în fața lui Dumnezeu.
Este de plâns un creștin care spune că îl urmează pe Isus Hristos, dar, planurile din minte lui sunt păcătoase, se insală pe el însuși și această inselătorie este semănata de cel rău. Acesta nu este deranjat că mergi la biserică, că faci fapte bune, că predici și te rogi, el știe că dacă gândul tău este murdar și plin de invidie sau mindire sau de pofte păcătoase, ești al lui .
            Atenție mare cu cât ne vom hrăni mintea cu Cuvântul lui Dumnezeu cu atât Duhul Sfinte poate lucra în mintea noastră, și cu cît ne umplem mintea cu bârfe, vorbire de rău și tot ce nu este duhovnicesc, cu atât diavolul poate să ne înșele. Să căutam din toată inima să fim plăcuti lui Dumnezeu, să căutam să fim neprihăniti și aceasta începe în mintea noastră, acolo este bătălia!

Florina Bonca

Published in: on 08/07/2013 at 9:37 am  Comments (1)  
Tags: , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://nascutdinnou.wordpress.com/2013/08/07/nu-va-inselati-dumnezeu-cunoaste-gindul-nostru/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. […] 84. Cine a fost Elena Ceausescu? Tovarasa de viata si de lupta a dictatorului (vaisamar) 91. Nu Va Inselati Dumnezeu Cunoaste Gindul Nostru (nascutdinnou) 98. Greu de imaginat. […]

    Apreciază


Lasă un comentariu