Cea Mai Controversata Intrebare. Când Va Avea Loc Răpirea Bisericii?

 

 


Întrebare: Când va avea loc Răpirea Bisericii în relaţie cu Necazul cel Mare?

Răspuns: Localizarea în timp a Răpirii Bisericii în relaţie cu Necazul cel Mare reprezintă unul dintre cele mai controversate subiecte din creştinismul contemporan. Principalele 3 puncte de vedere în acest sens fac referire la Răpirea înainte de Necazul cel Mare (pre-tribulaţională), la Răpirea la mijlocul Necazului cel Mare (răpirea midtribulaţională), respectiv la Răpirea la finele Necazului cel Mare (răpirea post-tribulaţională). Un al 4-lea punct de vedere face referire la Răpirea înainte de vărsarea mâniei lui Dumnezeu peste pământ, acest punct de vedere fiind unul derivat din conceptul răpirii midtribulaţionale.

În primul rând, este important să vedem care este scopul Necazului cel Mare. Conform cu Daniel 9:27, a mai rămas cea de-a 70-a “săptămână” (7 ani) care trebuie să se împlinească. Întreaga profeţie a lui Daniel legată de cele 70 săptămâni (Daniel 9:20-27) vorbeşte despre poporul Israel. Este vorba despre o perioadă de timp în timpul căreia Dumnezeu Îşi va focaliza atenţia în mod special asupra lui Israel. A 70-a săptămână, Necazul cel Mare, trebuie să fie de asemenea o perioadă de timp în care Dumnezeu va lucra în mod specific cu Israel. Deşi aceasta nu înseamnă în mod necesar că biserica nu ar putea exista la acel moment, se pune iată întrebarea de ce ar mai fi nevoie ca biserica să fie pe pământ în acea perioadă.

Principalul verset din Sfânta Scriptură care face referire la Răpire este 1 Tesaloniceni 4:13-18. Acesta spune că toţi credincioşii în viaţă, împreună cu credincioşii deja morţi, se vor întâlni cu Domnul Iisus în cer şi vor fi cu El pentru totdeauna. Răpirea constă concret în faptul că Dumnezeu Îşi va lua pe ai Săi de pe pământ. La numai câteva versete, respectiv la 5:9, apostolul Pavel spune “Fiindcă Dumnezeu nu ne-a rânduit la mânie, ci ca să căpătăm mântuirea, prin Domnul nostru Iisus Hristos.” Apocalipsa, care se ocupă primordial cu perioada Necazului cel Mare, este un mesaj profetic despre cum Îşi va vărsa Dumnezeu mânia asupra pământului în timpul Necazului cel Mare. Ar putea să pară ilogic ca Dumnezeu să promită credincioşilor că nu vor suferi mânia Lui, apoi să îi abandoneze pe pământ în timpul Necazului cel Mare. Faptul că Dumnezeu promite să îi scoată pe credincioşi de sub mânia Lui imediat după ce le-a promis că îi va lua de pe pământ face să pară că cele două evenimente sunt legate.

Un alt pasaj biblic crucial cu privire la momentul Răpirii este dat în Apocalipsa 3:10. Aici, Hristos promite să îi elibereze pe credincioşi de “ceasul încercării” ce se va abate asupra pământului. Aceasta ar putea însemna două lucruri: (1) Hristos îi va elibera pe credincioşi din mijlocul acestor încercări, sau (2) Hristos îi va scuti pe credincioşi de aceste încercări. Ambele versiuni sunt corecte în sensul traducerii expresiei greceşti “din”. Totuşi, este important să recunoaştem că cei credincioşi vor fi feriţi de ceasul încercării. Nu doar de încercare, ci chiar de “ora” încercării. Hristos promite să îi protejeze pe credincioşii care vor experimenta aceste încercări, altfel denumite Necazul cel Mare. Scopul Necazului cel Mare, al Răpirii, înţelesul din 1 Tesaloniceni 5:9, şi interpretarea Apocalipsa 3:10 toate susţin punctul de vedere al răpirii pre-tribulaţionale. Dacă Biblia este interpretată literal şi în context, doctrina răpirii pre-tribulaţionale este cel mai bine argumentat biblic punct de vedere legat de Răpire.

 
 
Intrebari si raspunsuri Biblice.com

 

The URI to TrackBack this entry is: https://nascutdinnou.wordpress.com/2009/08/27/cea-mai-controversata-intrebare-cand-va-avea-loc-rapirea-bisericii/trackback/

RSS feed for comments on this post.

12 comentariiLasă un comentariu

 1. Multumesc lui Dumnezeu ca nu de aceasta depinde mintuirea noastra. Insa aceasta ne face alerti si trezi sa veghem sa nu adormim pe drum. Credinta in Dumnezeu, si speranta Cerului ne va da taria sa trecem si prin necazuri daca vom ajunge in ele, alti in alte tari sint persecutati chiar acum pentru ei acesta este necazul, ”ori te lepezi de credinta ori te omorim ”. Sint martori din zilele noastre.

  Apreciază

 2. de ce crezi că sunt trei paradigme referitoare la Răpire? Toate par să aibă suport biblic. Nu există doar un singur adevăr absolut?? sunt masi multe?
  Există o soluție biblică la dilema aceasta!!!!!

  Apreciază

 3. Conform cu Daniel 9:27, a mai rămas cea de-a 70-a “săptămână” (7 ani) care trebuie să se împlinească. Întreaga profeţie a lui Daniel legată de cele 70 săptămâni (Daniel 9:20-27) vorbeşte despre poporul Israel. Este vorba despre o perioadă de timp în timpul căreia Dumnezeu Îşi va focaliza atenţia în mod special asupra lui Israel.

  Dacă a mai rămas neîmplinită săptămâna 70 atunci Daniel este un profet mincinos. Toate cele 70 de săptămâni trebuiau să se împlinească, termenul limită fiind apriţia lui Mesia şi jertfirea lui. Moartea, învierea ispăşirea păcatelor încetarea fărădlegii trebuia să aibă loc conform profeţiei în săptămâna 70. Dacă nu a avut loc ….sorry, Biblia nu pare a fi inspirată
  Josh

  Apreciază

 4. este o temă dificilă, ce a suscitat vii comentarii…când Domnul m-a chemat la VIAȚĂ, acum peste 20 de ani, eram preocupat mai tot timpul când voi pleca Acasă…deși dau un plus de crezare în ce privește răirea înaintea necazului lui Iacob, -tocmai ptr. a ne pregăti zilnic în vederea întălnirii în văzduh cu MIRELE drag-, mă rog azi să nu privim decât la cer, în dorința asemănării cu statura plinătății Domnului ISUS, să trăim în dragoste unii cu alții, să căutăm să-I înălțăm numele prin fapte făcute în credință, într-o atitudine smerită, plină de evlavie și recunoștință, ptr. jertfa SA atât de nepătrunsă, încărcată de un sacrificiu total, în vederea răscumpărării sufletelor noastre..LUI să-I dăm cinste și TATĂLUI PREAIUBIT, că a găsit cu cale să ne salveze de sub puterea demonică a stăpânitorului întunericului lumii acesteia și să ne „mute” în împărăția de lumină a FIULUI dragostei SALE!
  Bruxelles , 17.05.2011

  Apreciază

 5. AMIN fr. Adrian si eu vin cu acest verset:1 Tim. 1:17:
  A Împăratului veşniciilor, a nemuritorului, nevăzutului şi singurului Dumnezeu, să fie cinstea şi slava în vecii vecilor! Amin.

  Apreciază

 6. Amin!să strângem dar rândurile, să nu ne temem de nimeni și nimic, împrejurări, evenimente, presiuni din afară, tristeți ori dezamăgiri dinăuntru, căci Ziua plecării noastre e aproape și ce bine „vede” sufletul nostru aceasta! făgăduința LUI ptr noi este da și amin, slăvit să-I fie Numele Sfânt, dragostea LUI nu se va „muta„ de la noi, căci tocmai în vederea acestei uniri desăvărșite am fost chemați la acest legământ veșnic- prin credința în jertfa SA-, pe care nimeni nu-l poate rupe! suntem chemați la o fercire pe care doar o intuim, și ale cărei limite nu pot fi descrise!
  cu bucurie și un negrăit fior al speranței, adrian
  bruxelles 18.05.2011

  Apreciază

 7. Fii binecuvantat Adrian !Raman si eu la aceste cuvinte „să strângem dar rândurile, să nu ne temem de nimeni și nimic”PSALMUL 23

  Apreciază

 8. Asa este Draga Angela! Dumnezeu sa te binecuvinteze.

  unul din versetele care ma intareste mereu este din Isaia 41:10

  NU TE TEME, CĂCI EU SUNT CU TINE; NU TE UITA CU ÎNGRIJORARE, CĂCI EU SUNT DUMNEZEUL TĂU; EU TE ÎNTĂRESC, TOT EU ÎŢI VIN ÎN AJUTOR. EU TE SPRIJINESC CU DREAPTA MEA BIRUITOARE.

  Apreciază

 9. Nimic nu este imposibil pentru Dumnezeu! El a fost cu cei trei prieteni ai lui Daniel (Hananiah, Mishael si Azaria) in mijlocul focului si limbile focului n-au avut putere asupra lor. Tot El a inchis gura leilor cind Daniel a fost aruncat in groapa cu lei.
  Asa cum spune Apostolul Pavel in Romani, „Daca Dumnezeu este pentru noi, cine poate sa fie impotriva noastra” si ” Rom 8:28 De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celorce iubesc pe Dumnezeu, şi anume, spre binele celorce sînt chemaţi după planul Său.”

  Luk 21:28 Cînd vor începe să se întîmple aceste lucruri, să vă uitaţi în sus, şi să vă ridicaţi capetele, pentru că izbăvirea voastră se apropie.”
  Traim in timpuri extraordinare, cind putem sa vedem implinirea profetiilor. Fie Numele Domnului binecuvintat!

  Apreciază

 10. Multumesc pentru comentariu, Iosana, Dumnezeu sa te binecuvinteze.

  MARANATA, VINO DOAMNE ISUSE!

  Apreciază

 11. Dumnezeu sa te binecuvinteze si pe tine Lorina. Chiar am primit un e-mail in dimineata aceasta care se potriveste foarte bine la tema discutata. Este in engleza, dar am scris mai jos si traducerea.
  Did you know that when you carry „the Bible”, Satan has a headache, when you open it, he collapses, when he sees you reading it, he loses his strength, AND when you stand on the Word of God, Satan can’t hurt you!
  Ai stiut ca atunci cind duci Biblia cu tine, Satana are o durere de cap, cind o deschizi el cade lesinat, cind te vede ca o citesti, el isi pierde puterea, SI cind tu stai in Cuvintul lui Dumnezeu, Satana nu te poate lovi!
  Binecuvintari tuturor!

  Apreciază

 12. I-mi place asta! Eu le spun copiilor, sa ne rugam tot timpul, sa fim intr-o legatura permanenta cu Dumnezeu (ex. cind gasim o parcare buna, cind dorim ceva, cind prindem verde la semafor, cind este o zi cu soare sau ploioasa, cind rezolvam ceva, sa-I multumim lui Dumnezeu, sau sa-i cerem ajutor, in ori ce situatie). Avimd aceasta comunicare, Deavolul nu poate sta in prezenta lui Dumnezeu.

  Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: