Trei Tipuri De Crize Mondiale Obliga Natiunile La Unitate

Trei tipuri de crize mondiale obliga natiunile la unitate: dezastrele ecologice, terorismul international si recesiunea economica. Se pare ca noua ordine mondiala este determinata tocmai de schimbari climaterice dramatice, atacuri teroriste si falimente ale celor mai mari concerne industriale. Cea mai recenta criza care ne-a lovit este criza financiara din intreaga lume. Sfanta Scriptura nu interzice bunastarea, insa avertizeaza in legatura cu pericolele care sunt legate de aceasta (in special in ideea legarii inimii de ele) si acuza folosirea bogatiilor impotriva voii lui Dumnezeu. Prabusirea financiara brusca este un semn al Zilei Domnului care va veni peste lume ca un hot in noapte. Lumea este tot mai indaratnica in ceea ce-L priveste pe Dumnezeu si Unsul Lui. Ea nu vrea sa auda de Cristos, astfel ca respinge si ia in deradere crestinismul. Aceasta este atitudinea care caracterizeaza omenirea in zilele din urma. Fiecare om insa va fi judecat dupa faptele savarsite, deoarece Dumnezeu nu uita nimic.

                                                        ********

– Dumnezeu doreste mantuirea tuturor oamenlior. Pentru aceasta, El L-a dat pe Fiul Sau la moarte. Acolo unde oamenii nu au auzit inca nimic despre Evanghelia lui Dumnezeu, acolo unde vestea cea buna nu a fost inca vestita, Dumnezeu detine mijloacele potrivite pentru a veni in intampinarea semenilor nostri, deoarece El vrea ca toti oamenii sa aiba parte de mantuire. El este drept si plin de bunatate. Intrebarea potrivita care se ridica in acest context este urmatoarea: ce facem noi pentru a le vesti Evanghelia celor care nu au auzit-o pana acum? Posibilitatile prin care El lucreaza sunt nelimitate, insa noi avem datoria de a ne achita de responsabilitatea ce ne-a fost incredintata, deoarece intr-o zi nu noi vom pune intrebari, ci El ne va chestiona referitor la ceea ce am facut in timpul vietii. Vom putea atunci sa Ii spunem ca am implinit misiunea pe care ne-a dat-o?

                                                         ********

– Dupa ce a invins multi dusmani si a fost numit imparat peste intreg Israelul, David a dat un decret foarte marinimos si neobisnuit pentru acea vreme, iertand intreaga casa a lui Saul. Aceasta relatare este un indiciu minunat al iertarii pe care Tatal ceresc ne-a dat-o atunci cand L-a lasat pe Fiul Sau, Domnul Isus Cristos, sa moara pe crucea de pe dealul Golgotei. Mantuirea oferita prin acceptarea acestei jertfe supreme si credinta in Cel ce ne-a mantuit, ne-a permis sa avem o relatie apropiata cu Tatal nostru din ceruri. Toti cei care am avut parte de iertare am fost innoiti prin Domnul si Mantuitorul nostru Isus Cristos. Bineinteles ca aceasta nu inseamna ca am primit un trup nou sau un caracter desavarsit. Ceea ce trebuie sa facem este sa punem viata si fiinta noastra sub controlul Duhului Sfant si sa ne lasam sfintiti in continuu.

************************

Despre aceste subiecte, dar si despre altele, puteti citi pe larg in revistele Strigatul de la Miezul Noptii 02/2009 Pentru orice informatii suplimentare sau comanda abonament ne puteti contacta la adresa de mai jos:

––––––––––––––-

Asociatia Strigatul de la Miezul Noptii OP.3, CP.136 310540 – Arad / ARAD Romania

Tel: RO +40 257206050 

Call Fax: +4-0257-256.517

e-mail: smn@inext.ro

The URI to TrackBack this entry is: https://nascutdinnou.wordpress.com/2009/02/17/trei-tipuri-de-crize-mondiale-obliga-natiunile-la-unitate/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: