Cel Dintii Si Cel De Pe Urma

Cum stau lucrurile cu inima dumneavoastra? Focul dragostei lui Dumnezeu mai arde cu putere? Niciodata pana acum nu au existat atat de multe nereguli in Biserica lui Isus ca in zilele noastre. Neintelegeri intre cuplurile casatorite, certuri intre tineri, egoism in relatia copiilor cu partenerii de joaca, probleme intre frati. Acestea apar din cauza lucrurilor lipsite de importanta, dar care ne acapareaza atentia, si astfel uitam ca salvarea, iertarea, innoirea si eliberarea pentru o umblare veritabila in sfintenie se gasesc numai la crucea de pe Golgota. Exista un singur lucru esential, si anume Numele Domnului Isus. Isus Cristos este Mantuitor, Salvator, Mare Preot, Domnul vietii. El, Fiul lui Dumnezeu si Fiul Omului, a suferit dureri inimaginabile pentru a ne impaca cu Dumnezeul Preainalt. Singurul om neprihanit a murit pentru cei nelegiuiti. Numai Domnul Isus are puterea de a acoperi pacatul si de a schimba inima oamenilor. Doar cand privim la drama care a avut loc pe crucea de pe Golgota intelegem ce este pacatul si cat L-a costat pe Cristos sa ne ofere iertarea. Cand raspundem din nou afirmativ, in mod personal, mesajului crucii, experimentam o innoire a adevaratei relatii si partasii cu Domnul.

********

 

Dumnezeu ne-a pus in inima constiinta vesniciei, insa unii oameni incearca din rasputeri sa o adoarma. Nici teoria evolutionista, nici ofertele lumii, nici o filozofie si nici macar ateismul nu pot anihila aceasta constiinta. Nesiguranta in ceea ce priveste vesnicia este in sine insasi o dovada a existentei lui Dumnezeu si a faptului ca dincolo de impresiile noastre exista un sens profund al vietii. Omul are nevoie de Dumnezeul vesniciei, altfel totul este zadarnic. Dumnezeu este raspunsul, plinatatea vietii si dragostea desavarsita. Cei care se incred cu toata fiinta in Domnul vietii, dau astfel existentei lor sens si valoare, semnificatie adevarata. Orice om traieste neputincios sub soare daca Il ignora pe Cel Preainalt, insa isi gaseste intreaga implinire in viata cand isi indreapta privirea spre Cel ce este Soarele dreptatii si al neprihanirii, adica spre Domnul Isus Cristos.

********

 

Una din afirmatiile cele mai puternice din Sfanta Scriptura e aceea ca Dumnezeu este Cel dintai si Cel de pe urma, Inceputul si Sfarsitul. Daca am intelege deplin ce inseamna aceasta, inima noastra s-ar desfata intr-o pace continua. Domnul Isus ne-a oferit un exemplu in acest sens cand a dormit netulburat in corabie, in timp ce ucenicii Sai isi pierdusera orice speranta. Cristos stia cu siguranta ca nu furtuna si valurile urmau sa aiba ultimul cuvant, ci El Insusi. Atunci cand ne incredem in Mantuitorul, si noi putem dormi linistiti in mijlocul celor mai aprigi furtuni. Cand El este Cel dintai si are ultimul cuvant, vom fi fara griji, fericiti si multumiti, deoarece ne vom afla la locul potrivit. Haideti sa Ii oferim acum Domnului Isus primul loc in viata noastra!

********

 

In Vechiul Testament, Dumnezeu a vorbit despre poporul Sau ales Israel ca fiind o colectivitate distincta in mijlocul celorlalte natiuni. In Biserica, noul popor al lui Dumnezeu, nu mai exista iudeu, grec, barbat sau femeie. Peste tot in lume oamenii reactioneaza la vestirea Evangheliei si Il primesc pe Isus Cristos ca Mantuitor in inimile lor, devenind astfel – spun ei – Israelul lui Dumnezeu. Asa suna doctrina acceptata in general de Biserica. Din pacate, aceasta nu mai considera si nu mai recunoaste Israelul ca fiind poporul ales al lui Dumnezeu. Atunci cand descopera in Biblie profetii referitoare la poporul Israel, profetii care inca nu s-au implinit, multi teologi afirma categoric ca acestea trebuie sa se fi implinit candva, doar ca oamenii din acea vreme nu si-au dat seama de acest lucru sau ca ele nu trebuie luate ad litteram, ci privite din punct de vedere simbolic, iar adevarul spiritual pe care il contin trebuie interpretat si aplicat la realitatea de azi a Bisericii. Ar trebui sa vedem Israelul asa cum il vede Dumnezeu. El Isi implineste planul, iar poporul Sau ales are un rol determinant in perioada zilelor din urma. Mai mult, Imparatia minunata a pacii Domnului Isus va porni din Sion. Din acest motiv trebuie sa ne distantam clar de orice tendinta antisemita si sa stam alaturi de poporul lui Dumnezeu. Sustinerea noastra este o marturie clara pentru Domnul, deoarece am fost salvati si binecuvantati de Dumnezeul lui Israel, prin Cristos (a carui origine pamanteasca a fost evreiasca) si prin Scripturile de sorginte israeliana. Daca ramanem aproape de Biblie, in loc de o piatra de poticnire vom vedea in si prin Israel marea indurare si dragoste a lui Dumnezeu pentru noi toti, dar si implinirea vizibila a profetiilor divine.

************************

 

Despre aceste subiecte, dar si despre altele, puteti citi pe larg in revistele Strigatul de la Miezul Noptii  si  Stiri din Israel  01/2009

Pentru orice informatii suplimentare sau comanda abonament ne puteti contacta la adresa de mai jos:

 

––––––––––––––-
Asociatia Strigatul de la Miezul Noptii

OP.3, CP.136

310540 – Arad / ARAD

Romania

Tel: +4-0257-206.050

Fax: +4-0257-256.517

e-mail: smn@inext.ro

Published in: on 01/21/2009 at 11:31 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://nascutdinnou.wordpress.com/2009/01/21/cel-dintii-si-cel-de-pe-urma/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: