Imuni Fata De Cuvintul Lui Dumnezeu (1)

Aceasta este o stare in care unii crestini pot ajunge (!! 

Definitie: A fi imun la Evanghelie, sau la predici, inseamna a asculta Cuvantul lui Dumnezeu, a pretinde ca-l iubesti dar fara sa fii transformat de El, fara sa faci ce iti spune. Inseamna sa devii atat de nesimtitor, de impietrit, incat inima ta nu mai este miscata de El si nu mai esti deloc afectat de ce spune.

Aceasta este starea de impietrire a inimii prin inselaciunea pacatului despre care ni se vorbeste in Evrei 3:13 … Acesta este fenomenul spiritual care apare in urma…impietririi inimii prin inselaciunea pacatului. Cuvantul lui Dumnezeu, oricat de bine sau de rau ar fi predicat, nu ne mai schimba. Oricat l-am asculta, nu are nici un efect asupra noastra. Devenim complet imuni la efectul Lui.

Cei mai multi poate va felicitati si va spuneti ca, „slava Domnului ca eu acord atentie predicilor, pe mine Cuvantul inca ma mai misca, eu sunt ferit pentru ca vin la biserica, ma aflu in adunarea sfintilor, etc. Iti multumesc Doamne, ca nu sunt ca si Saul, sau ca si fatarnicii de copii ai lui Israel ! Si ca eu nu sunt un Iuda Iscarioteanul !” Dar vom vedea ca cele mai incredibile exemple ale imunitatii la Cuvant, nu sunt oamenii ireligiosi, oamenii de pe strada, nu sunt cei nedusi la Biserica. Mai degraba sunt cei ca Solomon, expusi in permanenta Cuvantului Domnului, cei frecvent aflati in prezenta predicilor si confruntati cu ele, dar care nesocotindu-le se impietresc si se imunizeaza fata de efectul intepator si taios al Cuvantului (vezi, Evrei 4:12 ! ), fara ca macar sa-si dea seama de ce li se intampla !!

Exista ceva ce se petrece in inima omului atunci cand nu raspunde cu fapta, in ascultare, la indemnul Evangheliei. Devine imun la o viitoare confruntare cu ea, mai greu de miscat de ea

Solomon l-a iubit de-adevaratelea pe Dumnezeu ! Avea un mare respect pentru casa lui Dumnezeu si era curat din punct de vedere moral. Insa avea in viata lui niste exceptii ! De fapt, aceste „exceptii” sunt cele care-i vor ruina viata si care i-au adus rusinea. Si noi avem aceste „exceptii” in vietile noastre, cu care aproape ca ajungem sa ne obisnuim uneori, fata de care ne resemnam, pastrand astfel in vietile noastre multe lucruri de care ar fi trebuit sa ne fi lepadat de mult. Ajungem, vazand ca suntem neputinciosi fata de ele sa spunem ca, „poate, pur si simplu ne este dat sa traim cu ele!”
Vedem astfel ca este posibil sa-l iubim cu adevarat pe Dumnezeu, sa ne daruim Lui si cauzei Fiului Sau in aceasta lume, sa contribuim cu bani si sa ne dedicam timpul nostru lucrarii Sale, dar cu toate acestea, sa ramana in vietile noastre domenii care sa fie in totala contradictie cu Cuvantul Lui.

Ca rezultat a tot ceea ce Dumnezeu i-a dezvaluit, el a scris 1.005 cantece si 3.000 de proverbe. (printre care cateva „best-seller”-uri ?!!). In proverbele sale a avertizat cu privire la efectul distrugator al compromisului spiritual, al imoralitatii, si al adulterului. El este cel ce-a scris urmatoarele: „Caci buzele femeii straine strecoara miere, si cerul gurii ei este mai lunecos decat untdelemnul; dar la urma este amara ca pelinul, ascutita ca o sabie cu doua taisuri. Picioarele ei pogoara la moarte, pasii ei dau in locuinta mortilor” (Prov.5:3-5) „Sa nu ti se abata inima spre calea unei astfel de femei…” (Prov.7:25), sau, „Mai bine putin, cu frica de Domnul, decat o mare bogatie, cu tulburare” (Prov.15:16), 

CAT DE BINE A STIUT EL CUVANTUL ! Ce bine-l mai predica altora ! Lideri ai lumii au venit sa-l asculte, sa primeasca sfaturi de la el, sa se consulte cu el. Dar chiar daca a fost atat de folosit de Dumnezeu, atat de binecuvantat de El, atat de intelept, de dotat si de inzestrat, Solomon facea fapte care erau condamnate de Cuvant.

 Si inima nu i-a fost in totul a Domnului, Dumnezeului sau, …cum fusese inima tatalui sau David. Solomon s-a dus dupa Astartea, zeita Sidonienilor si dupa Milcom, uraciunea Amonitilor…” (1 Regi 11:4-5)

Solomon a cazut vertiginos pe spirala compromisului spiritual !
Tot acest compromis al lui Solomon se explica printr-o singura greseala fatala: A REFUZAT SA O RUPA COMPLET CU EGIPTUL !

The URI to TrackBack this entry is: https://nascutdinnou.wordpress.com/2008/09/25/imuni-fata-de-cuvintul-lui-dumnezeu-1/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. domnul sa ne fereasca sa ajungem in asfel de stare

    Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: