ARMATURA LUI DUMNEZEU

Prin puterea noastra nu vom fi in stare sa tinem piept asalturilor celui rau, deaceia spune Pavel efesenilor ca in fiecare zi sa-si ia toata armature Lui Dumnezeu, si astfel sa poata birui ispitele care vin asupra lor. Ce poate insemna aceasta pentru noi, despre ce fel de armature este vorba?

-De aceea, luaţi toată armătura lui Dumnezeu, ca să vă puteţi împotrivi în ziua cea rea, şi să rămâneţi în picioare, după ce veţi fi biruit totul.(Efeseni 6:13)

Staţi gata dar, având mijlocul încins cu adevărul, îmbrăcaţi cu platoşa neprihănirii (Efeseni 6:14)

Nu vi-se pare interesant cum spune ca mijlocul nostru sa fie incins cu adevarul. Toti stim ce important e sa purtam o centura lata, un briu de protectie care sa acopere partea de mijloc a trupului atunci cind lucram ceva greu, or cind trebuie sa ridicam, sau sa purtam ceva in brate. Prin asta vom evita dureri de spate, vom proteja coloana vertebrala de a suferi leziuni. Cunoscind adevarul despre Dumnezeu  vom birui toate curentele de minciuni si inselatorii cu privire la Dumnezeu.

Adevarul, iubirea de adevar ne va proteja trupul spiritual de minciuna. Adevarul este opus ne-adevarului care este egal cu minciuna. Minciuna este o uriciune in fata Lui Dumnezeu, minciuna atrage moarte vesnica, rusine, izgonire din fata Lui Dumnezeu.

-Dar cât despre fricoşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli, şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul (Apocalipsa 21:8 ).

Platosa neprihaniri vine peste briul adevarului.

Ce inseamna Neprihanire.

-Ferice de cei flămânzi şi însetaţi după neprihănire, căci ei vor fi săturaţi! (Matei 5:6 )

Sa te lupti, sa te silesti, sa vrei, sa te straduiesti, sa doresti, din toata inima si cu toata puterea minti tale sa fii dupa placul Lui Dumnezeu, sa implinesti voia Lui si sa umbli pe cale Lui. Nu astepta cind vine ispita, sa treci peste ea numai pentru ca te rogi Lui Dumnezeu ,,Ajuta-ma Doamne sa nu mai beau sau sa nu ma uit la filme murdare” atita timp cit tu nu arunci ori ce alcool din casa ta, atita timp cit tu ramii pe un canal cu un film murdar si nu schimbi canalul, Dumnezeu nu va schimba canalul pentru tine.

Neprihanirea este convingerea data de Duhul Lui Dumnezeu ca trebuie sa fugim si sa ne ferim de tot ce doar ni se pare ca ar fi pacat.

-Având picioarele încălţate cu râvna Evangheliei păcii. ( Efeseni 6:15)

Rivna Evangheliei pacii –A fi o persoana pasnica nu inseamna a acoperi pacatul. A avea rivna Evangheliei pacii inseamna, a vorbi cu cei din jurul tau cu un duh de pace, de impacare, de ingaduinta, de intelegere nu cu un duh de cearta, critica, sau a comenta si gasi greselile altora, mai ales a pastorilor (care sa nu uitam, si ei sint ispititi ca si noi, poate mai mult ). Avind o stare pozitiva printr-un duh blind si smerit, putem prin ajutorul Lui Dumnezeu sa invingem ispitele celui rau care vin in gindul nostru, cum ar fi gelozia, ca fratele cutare e mai apreciat in biserica, ca vorbeste mai bine, ca are masina sau casa mare. Poate fi un duh de mindrie, sau de a incerca sa ajung mai sus decit fratele cutare.

Scutul credintei

-Pe deasupra tuturor acestora, luaţi scutul credinţei, cu care veţi putea stinge toate săgeţile arzătoare ale celui rău.(Efeseni 6:16)

Scutul credintei – ce minunat dupa ce avem adevarul Lui Dumnezeu, Neprihanirea, Rivna Evangheliei pacii acum luam Scutul Credintei

Cine este cel ce a biruit lumea, dacă nu cel ce crede că Isus este Fiul lui Dumnezeu?

(1 Ioan 5:5)

Daca avem credinta ca Domnul Isus Cristos ne poate scapa de ispita am si biruit, insa ca Domnul Isus sa ne ajute credinta trebuie sa vina dintr-o inima sincera, si cu o dorinta reala, nu numai de pe buze.

Coiful Mintuiri

-Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu

(Efeseni 6:17)

Coiful Mintuiri – Prin singele scump a Domnului Isus Cristos am fost izbaviti din pacat. Puterea singelui mintuitor ne da puterea sa spunem NU ispitelor.

Un om scos dintr-o mlastina, scos cu mare sacrificiu de un alt om ar mai vrea sa se arunce din nou in mlastina ? Cum ? ar putea acest om sa isi bata joc de cel ce la salvat o data, si sa se arunce din nou in murdaria din care a fost scos. Acest om nu ar fi fost vrednic sa fie salvat de prima data. Dar daca el sta cit mai departe de mlastina nu se va pata din nou.

Cum am indrazni noi sa luam jertfa Mintuitorului usor, sa o ignoram, s-o aruncam ca pe ceva nefolositor, si sa pacatuim din nou si din nou.

Sabia Duhului, Cuvintul lui Dumnezeu – puterea Cuvintului lui Dumnezeu cu care putem infrunta ispitele venite prin oameni. Studiind Biblia vom stii cum sa combatem religiile gresite.

Rugaciuni si cereri

– Faceţi în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni şi cereri. Vegheaţi la aceasta, cu toată stăruinţa (Efeseni 6:18).

Rugaciuni si cereri – Dupa studierea Cuvintului vine starea de vorba cu Dumnezeu. Comunicarea prin rugaciune. Oare Dumnezeu nu stie cind sintem ispititi, prin ce trecem noi? Sigur ca stie, dar prin faptul ca noi iI cerem ajutor sa biruim ispita, asta include ca vrem sa fim neprihaniti, sintem convinsi ca nu vrem sa pacatuim, si respectam singele varsat pentru salvarea noastra.

Avind toate aceste vom fii mai mult decit biruitori prin Domnul nostru Isus Cristos.

Spre Slava si Gloria Mintuitorului nostru Domnul Isus Cristos

Florina Bonca

The URI to TrackBack this entry is: https://nascutdinnou.wordpress.com/2008/09/18/armatura-lui-dumnezeu/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: